torsdag 3. desember 2009

Langs Australias øst kyst

Crikey så fort tida går! Fra vi forlot Townsville en så altfor tidlig morgen den 25. November har vi altså rukket å kikke innom Brisbane, Sydney og Melbourne med våre altfor overpakka kofferta (merkelig kor mykje som samla sej opp etter litt over 5 mnd.).



Brisbane

Dagen etter min siste eksamen reiste vi med 06.00 flyet til Brisbane, der vår kjære Anna sto på flyplassen og venta på oss. Her skulle vi vere i 5 daga. Anna var ikkje berre behjelpelig med skyss, vi skulle også få bo me hinne gjennom oppholdet vårt. Å skal sei det va noke anna enn ett hostell det ja! Der vi kvar sitt soverom med dobbelseng, huset kunne by på fasiliteter som basseng, biljard, to eksentriske hunda, en katt (må vere katten Geir fra vikebygda sin ukjendte bror) og tre kanarie fugla med ett herlig vokabular som bestod av "Hey baby og I'm a pretty boy". I tillegg gjorde den herlige australske familien masse for å få oss litt å føle oss velkomne, som å arrangere ekte pølse grilling på australsk bonfire-vis, veldig koselig!




Den første dagen blei det selvfølgelig Pearl Jam konsert som var hovedgrunnen til at vi reiste ned så raskt etter eksamen. Å Pearl Jam, som ej he venta på å få sjå og høre live siden den dagen for 7-8(?)år sida når min kjære søster Malin presenterte mej for Ten albumet, leverte så det suste. Fe fortsatt gåsehud berre av å tenke på det!



Dei neste dagane blei det en tur inn i byen på kunstgalleri, en dags tur på Dreamworld som var en diger amusement park og på besøk til diverse venna av Anna, ei kjempe veke!


















Sydney


Dumme flyselskap forandra billettane våra frå Brisbane til sydney berre noken daga før vi skulle reise, å siden alt anna var lagt opp fra før var det vanskelig å få ordne noke anna som passa, så det blei berre en og en halv dag i denne byen. Det var en stor og fin by, vi vandra oss innom Operahuset, den botaniske hagen,brua og ett contemperary art galleri (der det bl.a var ett rom der en skulle t av sej skona å sjå på bilde mens en vassa i popcorn!!upoppa vel og merke, so egentlig berre maiscorn, men ej va i himmelen non the less :p). Mange flotte inntrykk til tross for dårlig vær.










Melbourne

Her befinne vi oss altså for øyeblikket, å hadde ej fått velge hvilken by ej kunna bodt i i Australia so ville det definitivt vært dinne! Her e været perfekt, sol og varmt men ikkje fuktig sånn som i Townsville. Sentrum e ett mylder av fantastisk arkitektur og kulturliv. Massevis av gratis underholdningssenter og kunstgalleri. Tiltross for at det e en rimelig stor by (Australias 2.største?) så e det en meir avslappa stemning her. Vi e so heldige å få gratis boplass her også, der vi bor hos den australske kusina til Mariel, med eget rom og bad, kjempe gøy for det he vi jo ikkje hatt sida vi var heime i Norge! Til no he vi tatt turen ned til byen på dagen og berre vandra rundt å besøkt diverse galleri, shoppa litt og tatt turen innom nattmarkedet. Storkosa oss gjer vi!







2 kommentarer: