søndag 30. august 2009

Livet i Townsville

Dyre og innsektslivet

Townsville og staten Queensland generelt he ett heilt utrulig stort spekter av forskjellige dyre-og innsekts arta, då det faktisk e ett tropisk klima her. I løpet av dinne tida ej he våre her he ej rukket å sett skilpadde, firfisle, wallabees, possum, koala og slanga fritt i naturen. Å alle e like spennande og fasinerande dyr! Ettersom det begynde å bli varmare og varmare begynde slangane å våkne opp igjen, i tillegg he skogane rundt campus blitt "kontrollert" brent ned slik at slangane trekke ned til campus og colleget vårt for å finne seg mat. Berre i forgårs såg vi en slanga på ca en meter, veldig tynn og heilt ufarlig for voksne derimot, i ei busk ved inngangen til en av blokkene. For noken veke sida va der en vesentlig større slange på campus omtrent ute der vi bruka å ete lunsj, den va nok vesentlig farligare for der sperra security av området rundt den mens dei venta på slange fangarane..men slangane e ej egentlig ikkje urolige for, det økande innsektslivet som en følge av økande varme derimot lika ej dårlig.

Må innrømme at ej e veldig obs når vi e å går tur i bushen og "freaka" litt ut når ej opdaga at der e gigantiske spindelvev oppom og vedsiden av oss, men prøva å ikkje la det hindre mej i å gjere ting, samtidig som ej håpa at ej kansje skal bli kvitt litt av edderkopp frykten min. Forløpig he ej ikkje sett noken store edderkoppa anna enn en litt forvokste en på ei volleyball bane, satse på at det helde sej slik.

Været

Sida ej tok mitt første steg på australsk jord he veret våre heilt upåklagelig! Sol og skyfri himmel kvar dag. Dei første vekene låg temperaturane på omtrent 23 grade og kveldane va en smule kjølige med ca 15 grade. Ditte e då disse aussiane kalla vinter..dei sku berre ha visst. No derimot begynde det å blir varmare og varmare med omtrent 27 grade om dagen og en 18-19 grade om kvelden. Trur det e dags for å finne en plass til dyna i skapet og berre bruke lakenet, e en smule varmt.

Sola e veldig sterke her nede, so vi e ikkje lenge i sola om gangen anna enn om vi he muligheite til å bade, å solfaktor under 18 e som å be om hudkreft, so dei aller fleste bruka 30 og blir like brune som med solfaktor 10 i europeiske sydenland.

Badetemperaturane e berre heilt fantastiske nu so det e om å gjere å bade mest mulig før jelly fish sesongen kjøme, dei e ikkje våre venna...sesongen går vanligvis frå november til mai, men det he en tendens til å dukke opp noken jeevla likevel i tillegg til dei ganske farlige stingerane, so her må en vere flink å passe sej!
Ellers so he me ett basseng på skulen og ett fantastisk fint basseng området en liten spasertur frå skulen, so me skal nok få bada ja!

Skulen

Studieopplegget her på JCU e veldig bra og samtidig veldig hardt. I tillegg til forelesinga he vi tre tima tutorials kvar veke der me e nødt til å delta aktivit i diskusjona og mange bra øvelsa blir brukt for å få oss til å lære nye tema. Vi he også tre tima lab kvar veke der vi he masse prep. arbeid som må gjerast, hekje du gjort blir du garantert hengt ut av den litt for strenge læraren, å vi lære faktisk veldig mykje på den måten! I løpet av dei 9 vekene før praksis, (vi e allerede i veke 6 nu :O) må vi gjennom 4 praktiske assesments der en sensor dømme oss mens vi utføre alle stega i ei prosedyre til punkt og prikke. E ferdig med to av dei, og skal prøve å ta dei to siste på onsdag. I veke 9 he vi en eksamen der vi fe 30 minutt å fullføre en stasjon med ekte menneske som pasienta! Veldig spent på det!

Praksis he ej fått på Medisin 3 på sjukehuset her, og det skal visst vere hjerteavdelinga, der skal ej vere i 6 veke frå 5.oktober, so daa blir jedna spennande ja!

2 kommentarer:

  1. Heia Juli! Flinke du e so oppdatera so ofte :)
    No he ej lagt dej til på blogglista mi.
    Kjekt å lese om kor dokke he det. Kos dej masse vidare! Klem frå Malin :)

    SvarSlett
  2. Hei aussie Julie! Kjekt å lese korleis du he det i Austraila. De virka heilt fantatisk der du e!! Skulen din virka litt streng, men du fe i de minste gjort ting. Her i Volda blir de berre daffing. Ej he lagt meg til som "følger".. Ej veit ikkje ka det vil sei. Kanskje ej fe en mail når du oppdatera bloggen din? Dunno. Vi ser.

    Kos deg masse og lykke til vidare! Send oss litt sol e du snill. Takk for postkorte :D

    Klem frå Kri.

    SvarSlett